Dizajneri iz celog sveta okupili su se na jedno veče u pozorištu Aalto u Esenu u Nemačkoj, a mi smo bili među njima. Sa zadovoljstvom objavljujemo da je Alca postala ponosni pobednik Red Dot 2024!

Tehnologija i dizajn idu ruku pod ruku

Tokom gala večeri nagrađena je serija tipki za ispiranje Linka i Dot.Dot. WC. Ove tipke za ispiranje nastale su 2023. godine u saradnji sa renomiranom češkom dizajnerkom Lucie Koldovom, koja je kolekciju utisnula originalnošću i minimalizmom. Tipke za ispiranje karakterišu meke, ali stroge linije i precizna obrada. Međutim, njihove korisničke karakteristike, koje garantuju savršenu udobnost tokom svakodnevne upotrebe, ne zaostaju daleko. Celokupnu kolekciju kreiralo je Alca Odeljenje Razvoja, kojim upravlja Tomaš Krist, koji je došao u Esen da lično preuzme nagradu. Kada osoba dobije nagradu za rad kojem je doprinela, to je zadovoljavajuće. Saradnja sa dizajnerom je uvek zanimljiva diverzija i pomalo izazov za nas kao tehničare. Žiri Red Dot jasno nam je rekao da smo prevazišli ovaj izazov, Tomaš Krist ne krije svoj entuzijazam.

Tehnologija i dizajn idu ruku pod ruku

Pobednička nagrada za Alca

Red Dot 2024 je treća nagrada za dizajn zaredom, ali najvažnija, koju su osvojile kolekcije Linka i Dot.Dot. To je najpoznatije svetsko takmičenje u dizajnu. Takmičenje je osnovano 1955. godine u Esenu, Nemačka. Kompanije i dizajneri mogu da se takmiče u tri kategorije, Alca je postigla ocenu u kategoriji Dizajn proizvoda. Osvajanju ove nagrade prethodili su uspesi na takmičenjima iF Design Avard i Češki Grand Design 2024. Nagrada Red Dot Design Award upotpunjuje ovu seriju uspešnih dostignuća.

Pobednička nagrada za Alca

Pogledajte atmosferu na gala večeri